Pages

Tuesday, May 7, 2013

The Other Women

Oh cewek...
sini...sapa keluar dengan laki orang mari sini jentik nak???
I am fed up with this terjerat cinta laki orang.
Dalam kengkawan nih ada yang terlibat dengan gejala tidak bermoral ini.
Dah orang tu laki orang...gatal lagi nak bermain main api.
Eh hello...mula memang lah takde lah kami kawan kawan jek.
U dont bloody start with  bergurau senda melampau dengan dorang.
Laki orang is laki orang.
Teritory orang.
Gi jumpa sebab nak kirim duit untuk bawak balik kampung tak pe.
I do that and make sure ada orang lain jugak.
Setiap perkahwinan ada masalah dia.
And you cewek..is not a marriage counselor.
Dah kau tak de ilmu kaunseling mengkaunseling last last kau pulak main hati. 

Here I tell you why.

Satu, dia laki orang.
 Dua, dia laki orang.
Tiga, dia laki orang.
Mampus lah kalau dia kata laki leh kawin lebih dari satu.
Pa wau nun dek ok???
Hamekkk...dapat sebakui.
Ampa yg ada bermain api nih lah mendapat.
Yang takde u wont feel the slap from me.

Banyak kali aku dah ingatkan hak orang jangan kau syok sangat.
Yang kalau laki orang mengatai..kalau kau tak layan tak jadik.
Like I said..setiap perkahwinan adalah celanya.
Kau jangan lak nak menambah retak di situ.
Berdosa lah setannnnnnnnnnnnn.

Bila kau keluar dengan laki orang, whether u like it or not, you will bound to be attracted to another married man later.
And it will not be easy to get out of.
I dunno some rather how we are attracted to the same kind of people, man.
Mungkin resemblances, mungkin perangai mungkin mulut manisnya.

Berhati hati lah cewek.
A life as a mistress is never wonderful.
Hebat manakah kalau u r on-call all the time.
He will try as hard as he can to be with you.
That is not fokken love, that is  gatal.
Jangan cakap I dont understand.
Oh I do my dear.
More than u know.

Respect yourself.
So what if people cakap kau anak dara tua.
Kau mak j.
Kau tak laku.
Persetankan tu semua.
Jaga maruah yang tak berapa nak ada.

I am not saying you will find someone or u are not going to find someone.
I am not a fortune teller.
But I am telling you, jadik pepuan simpanan/ gifren or what ever u call urself is  a BIG NO.

I am not holy.
I have skeletons too in my closet.
But ada benda yang kita harus jaga.
This is one of it.

Just stay fokken away from married man.
Jangan melawan aku dengan cakap, esok kau kene baru kau tahu Piah.
God's willing, jauhkan lah aku dari berbuat yang tidak baik sesama manusia.
I have seen what affair had done to people that I love, and u guys know the story.
It is ugly.

Yes I am pissed off. 

33 comments:

  1. I pun bengang dgn perampok-perampok suami org ni. Ada satu kisah yg dekat dgn i., this kekasih gelap boleh paksa suami org tu ceraikan bini dia sebab xnak berkongsi kasih.. Waddehel? Ko yg rampok laki org, byk lawa muka ko xnak berkongsi konon. Lepas tu, blame it on jodoh.. Tuhan bagi ko akal utk pikir, utk pilih mana yg baik., bukan utk blame Tuhan atas segala yg berlaku. I rasa mcm nak sula je pompuan2 yg mcm tu..
    Alamak, ter-emo plak.. Sorry ye MP, your rantings buat i touching plak arini.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I m upset sebab dia rosakkan diri sendiri SF. Sok kene C4 baru akai!

      Delete
  2. Mek tak pernah nak rampas laki uols, dah dia nak kat Mek...how?*tiberrrrrrrr*. Hehehe jgn mare ah MP, kamek sik sabar maok berjumpa ngan kitak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heyy PLO eh... lol.

      esok ETA JED. check tefong mung.

      x

      Delete
  3. Hi thегe to every , as I am in fact kеen of геаding this weblog's post to be updated regularly. It includes fastidious material.

    my site; hausmittel gegen hämorrhoiden

    ReplyDelete
  4. Mak Piah, agree wif u. My husband ex classmate married to my ex housemate. Recently i know he married my ex classmate. So how?

    ReplyDelete
  5. dgn telinga saya sendiri yang mendengar,seorang lelaki berkata 'biasa la lelaki.walau dah kawen,ada bini lawa..anak2 cerdik tp sesekali nak test market.kalau ada yang melayan,itu bonus.kalau tak dapat pun tak jadi kudis..sbb anak bini dah ada menunggu kat rumah'

    masa dengar tu rasa macam nak bagi ayat 'Pa wau nun dek' tu kat muka dia

    ReplyDelete
  6. my very very closed relative pun sama MP.. dari boifren no 1 sapai yg dia kawen ni laki org.. sib baik dpt laki org jutawan.. trus x pandang kitaorg dah sbb mak dia x restu dia kawen laki org.. dah lah pura2 warak, pakai purdah seme, tapi mak bapak baling ke belakang. maki2. aish luka lama berdarah kembali bila baca your enrty ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ribbon:

      uff sangat!

      x Somellsssnya adam dlm IG> ;-)

      Delete
  7. Wah2.......angin sggh Cik piah ari nie...btl kata Cik piah,ckp mmg sng kan? T' plg pd org pk mcm mn..
    ~Jolie~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon:
      seebelum gi kije saya pujuk dia sebab dia meroyan binik org tu serang.
      ehh saya balik flt...dia dah gi berpoya poya di sebuah pusat peranginan. U tell me I patut hangin ke tak.

      x

      Delete
    2. Mcm nie la Cik Piah,biarkan dia meroyan srg2...see, skg dia bersuka ria...u plak yg gewam2...pa kata nnt u free kita p karaoke ka??hahA
      ~Jolie~

      Delete
  8. LAHIR, AJAL, JODOH & PERPISAHAN kan kerja Allah.

    Redhailah

    Ahkak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon

      yess I agree. But must we trample on others?
      On the kids?

      Delete
  9. hmm manusia mana lah sama..yg kita tak suka, depa suka, yg kita suka depa tak suka..

    ReplyDelete
  10. Mak sembah ratu piah.
    Kau lah idolaku.
    Errr jadi sampedas?

    ReplyDelete
  11. semoga aku dijauhkan, semoga dijauhkan, buncit2 laki sendiri tak ensem pun tapi sekarang bukan boleh kira kan piah? jgn pissed off, selamat beristirahat kaka

    ReplyDelete
  12. MP:

    Please ask her to consider and reconsider before "bulan ditutup awan"

    xxx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Real:
      I did and now I am the enemy.

      x

      Delete
  13. baru smlm alis merempan dlm fb psal ostad serap nk nikah baru, sian doc dayana, kawen setahun baru kot.

    demyu.

    dan tetibe dlm yg like2 tuh ADA pulak MEMANG TENGAH BERCHENTA LAMA DAH DENGAN LAKI ORANG, VIP PULAK.

    what to do, dia kawan hamba jugak. look n see saja, and pelan2 hembus ke dia "wess, dunia ni bulat uii..~"

    #dlu hampir, tp cpt2 minggir~

    ReplyDelete
  14. Hiris buku lali dia dengan pisau pemotong daging. Kemudian tabur garam dan perah limau kasturi kat luka tu.

    Tuang secawan petrol ke atas pehanya. Nyalakan guna lighter. Biar selama 3 minit. Padamkan api. Dengan serta merta ambil berus besi dan berus peha itu sekuat hati.

    ReplyDelete
  15. Hiris buku lali dia dengan pisau pemotong daging. Kemudian tabur garam dan perah limau kasturi kat luka tu.

    Tuang secawan petrol ke atas pehanya. Nyalakan guna lighter. Biar selama 3 minit. Padamkan api. Dengan serta merta ambil berus besi dan berus peha itu sekuat hati.

    ReplyDelete
  16. I knw this one person. Ada skandal dengan someone yang I kenal. Anak dara dan suami orang anak 2. Suami duduk jauh dari wife dan anak. tetiba pling pling femfuan ni ada skandal berdua.

    Mende yang buat I bengang adalahhh bila she tahu lakik itu ialah laki orang anak 2. Anak dia pun saket. Tapi tetapp nak pertahankan cinta mereka. Habis wife dia tu apa? Dahla menjadi dalang perosak rumah tangga orang. Tak tau malu dok call ma I bercerita dilema. At first ma layan, tapi macam cakap dengan dinding, ma avoid as her parents pun bagi green light suruh kahwin. I was like helooo parents dia nih pun kenapa?? Lakik orang dan lakik itu belum convert pun.

    Maka dengan itu saya menyeru agar kita wanita jangan rendahkan martabat dengan menjadi keberet simpanan .

    Tepuk seblah tangan takkan munyik kan MP. Kalau dah asben orang tuh gatal, anak dara menrenyam pelislah avoid! Fikir lah wife dan anak dia.

    Mahu saja ku tarik tarik bibir injeknya itu biar dia tahu erti penyesalan.


    ReplyDelete
  17. mak setuju 200% dgn Mak Piah...from another mak
    p/s: mak baru je jadi follower Mak Piah - Iz

    ReplyDelete
  18. Mak setuju dengan Mak Piah 200%..jgn cuba,try,test hak org..bior la org keliling dok mengata Mak andartu!!! hns hns hns

    ReplyDelete

You are responsible for your comment(s)