Pages

Friday, October 23, 2015

Pokok

Dalam tahun tahun 2002 gitu aaah.. ada citer korea nih. Citer anak tertukar. Abang nya sayang sangat adik pompan dia. Then dorang tahu dia anak angkat. Budak pompan nih balik ke mak betul dia. Bercintalah dia dua nih kendian nya. Gitulah citer dia. Ada 18 cd tak silap.  Masa tu saya kerja ceo syarikat keluarga angkat. Berangaaaaaannnn CEO. So pepagi sebelum g kerja, saya melalak, mata bengkak sebab duk nanges tgk citer tu... balik makan tengah hari se cd lagi. Nangessss je kerja. 18 cd, 1 je yang cd bahagia. Yang lain menguras air mata. Adoiii...
Ada satu mende budak pompan nih cakap kat keluarga angkat dia, masa dia kecik tak silap. Dia kalau diberi pilihan nak jadi pokok. Sebab kalau jadik pokok tak kan kemana mana. Sentiasa di situ.

Saya teringat cerita nih. Cerita pokok. How pokok stays at the same place. Takyah pepisah dengan sekeliling. Errrr....kalau tak berlaku pembalakan haram dan penebamgan hutan ye.

Saya sesedih skets ari nih.

Kawan rapat saya berhenti reja ari ni. She opted to fly only for hajj.
Dalam menyokong keputusan dia, saya merasa kehilangan. Saya sayang dia. Dia sayang saya. I dont want her to leave neither does she. Keputusan ini kami persetujui bersama. Its is ok for her to leave but we will see each other all the time. Never far. Dah dalam zaman internet, komunikasi di hujung jari..apalah kan.

Hidupmacam ni lah.
Terimalah evolusi. People come and go in our lives. Nak berkepit kepit sampai mati sebab kita kawan baik, tak mungkin. Masing masing ada kehidupan. It must go on, kata omputih mana tah.

I have to learn to live without bergaduh pepagi apa kita nak makan. Apa kita nak buat kalau off sesama or to discuss other people's life choices..hiks.

Adik, I miss u already. Jagalah diri baik baik di sana. I wont be there to carry u home shud u partied too much. I wont be by your side to ensure u drink 3litres of water. I wont be there to cubit you kalau berbuat jahat.

Now I want to be a pokok.

5 comments:

  1. mp, cite autumn in my heart tu kan? mati last2 dua2 ekor.... keje nangis je cite tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haa,,lol..yeee..hero ensem..

      Delete
    2. Haa,,lol..yeee..hero ensem..

      Delete
    3. amboi mp, sampai 2 kali tu komen.. ensem betul la tu..won bin nama nye mp.. muke jantan,xde jambu sgt.. yg penting, x sama mcm hero korea2 skrg.. muke sepesen je skrg hero2..

      Delete
  2. Keless sgt mak piah suatu masa dahulu adalah seorg ceo. Kagum saya.

    ReplyDelete

You are responsible for your comment(s)