Pages

Thursday, June 20, 2013

Ada aku kesah?

Orang nih bermacam macam. Trend masa sekarang nih ialah ada aku kesah..or maybe it has been there all the while, which I am not aware of. But the truth is ...kalau tak kesah why the ada aku kesah lah? We are lying when we say that. Especially bila orang yang kita tak suka beli sofa baru, dapat hadiah dari laki or just dia makan kangkung goreng belacan which is flooding our newsfeeds. I still browse thru my facebook  news feed. Once a kaknam will always be a kaknam, dak? We hate the postings, but secretly we do visit their pages. :-) Rings a bell, there? Kita tak berkenan dengan orang nyer blog posting, entries but tetaplah mengodek godek orang tu punya entries. Dari tahun 1998 nyer posting...and we dare to say ada aku kesah? Liar! Kesah lah tu beb. Sangat kesah. But we do not want to admit it. Ada aku kesah rasanya lebih kepada aku sangat kesah...?

Ada aku kesah si polan bertunang, bakal berkahwin yang bertemakan garden wedding? Kesah.....baju dia kaler apa? Ada aku kesah dia pakai tiara bertatahkan berlian pelesu atau dia memainkan lagu 'cik mek molek' masa masuk dewan persandingan? kesah, kan? Kalau tak kesah idaklah nesfeednya yang kita dah hide kita belek belek pulop...sedar tak sedar we spent like some times menelek nelek orang tu punya newsfeed. Then we start assuming oooh si polan buat status nih? What's own her/his mind? Was this directed to me? Walhal kawan tu cuma posting dia bencik makan sotong celup ..and tah camner we assume kita diibaratkan sotong celup itu... how lah. Jadik sensentaps tak tentu pasal. Worst...kita lak bercelaru fikiran sebab mende yang tak sepatutnya. Elok lah dari berprasangak kita gi bukak cadar tilam.bantal gi jemur tilam dan bantal biar malam kang sedap dan wongi sahaja bau tilam dan bantal itu, dak?

Tanyalah apakah makna sebenarnya bila kita cakap ada aku kesah... samakah dengan ada sikit suka bila kita cakap...nyampahhhhhh ai tau...?

Tepuk dada tanya selera.Tepuk elok elok lah...kang bergeser pulak bra beropols tu.


13 comments:

  1. Ego tggi...b'lagak je lbh...klu x kesah,cam mn leh tau cite..ye dak??? ~Jolie~

    ReplyDelete
  2. salam,

    off topic sket..
    nak tanya what happened ngan blog mak monas?

    ReplyDelete
  3. yang katanya ada aku kisah tu la yg biasanya dlm hati begejolak nak tau kennn...

    ReplyDelete
  4. ha ha..lawak la.sgt brsahaja .I suka tau.

    ReplyDelete
  5. Ada aku kesah tu senarnya nak sendapkan ati sbb kesah hal org.biasalah mak piah.dah puas ngumpat bagai kutuk luar dalam pastu kautim ngan sebut "ada ku kesah".guilty pleasure gitew...

    ReplyDelete
  6. Ada aku kesah tu senarnya nak sendapkan ati sbb kesah hal org.biasalah mak piah.dah puas ngumpat bagai kutuk luar dalam pastu kautim ngan sebut "ada ku kesah".guilty pleasure gitew...

    ReplyDelete
  7. Kannnn tak pasal. Why I feel that you are referring me as sotong goreng tepung? Ha jawab? jawab?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ayooooooooooo..nak larikkkkkkkkkk!!!

      Delete

You are responsible for your comment(s)