Pages

Tuesday, December 30, 2014

update

My pick up is in 6 hrs time. Flying time wud be 11hrs, give or take. With the current weather it wud be longer. Saya  masih terkebil kebil atas katil. Why is it so hard to fall asleep?

Bila tak leh tido nih mulalah pikir memacam.

Musibah menimpa di tanahair. Mana banjir, mana nahas kapal terbang, mana kapal lagi satu accident kat philipine sana, mana MH370.

I was also ex skirt merah. Well, sebelum  dia bersemrket merah sebnarnya. Masa uniform dia kaler ijo. Sebelum abang Tony amek alih.

Rasanya semua yg pernah jadik crew or if you are part of the aviation world, akan rasa macam saya. Jadiklah musibah kat mana mana syarikat penerbangan, kami semua turut merasa pedihnya. Pun jugak datanglah di fikiran, it could have been me.

Saya doakan seikhlas hati, semoga dipermudahkan urusan yang terbabit dalam nahas kapalterbang menghadap Penciptanya. Apa pun anutan mereka.

Yang banjir di tanahair, terima kasih untuk yang pergi tolong, apapun bentuknya, material tenaga mahupun doa.

Tragedi ini membawa kita semua ke satu titik yang sama. Saling membantu. Yang banggang buat posting tu janganlah dihiraukan.
Dah dia banggang, nak buat macam mana.

Takziah saya sedalam dalamnya untuk mangsa.

Mengeletar lutut saya nak g kerja.

Wish me safe flight, ya.


5 comments:

  1. moga selamat dalam penerbangan
    betul tu, bila berlalu apa2 tragedi melibatkan ketebang, semua yg ada kaitan akan terasa
    skrg nak travel pun fikir 800 juta kali
    tp next planning IST, acaner tu

    ReplyDelete
  2. MP,
    My Omak selalu pesan.. orang baik-baik ni ada Malaikat yang menjaga..

    Have a safe flight..

    P/s;
    Sambil membayangkan MP tengah pakai sekirt merah..

    ReplyDelete
  3. safe flight MP... many people love u....

    ReplyDelete
  4. Sleepless in Paris...kelasssss!

    ReplyDelete
  5. Muga Allah melindungimu sentiasa

    ReplyDelete

You are responsible for your comment(s)