Pages

Friday, October 19, 2012

Masak la wey


                                  Bahan bahannya


                                                                    Buh macengini


                                            
                                                                    goreng bawang putih








 Jumpa buah semangka dalam fridge.. Amik sudu. Belasah. Heheheh.


                                                 Siappppppp! Nak tetambah cili ke, perahan limau, ikut selera.


Lihatlah dunia.... Hehe. Esok hamba belajar lagik nak buat buat gegambor nih.

6 comments:

  1. Replies
    1. Ribbon:
      kiasu kan Mak Piah...hiks ngk awak buat gbr macengitu, Mak Piah pun feeling feeling jugok...heheh.

      Jangan lama sgt tak update blog tau. Mana nak cilok idea kalau tak hapdate.

      X MP

      Delete
  2. beef yang u potong thinly slice tu nampak mcm raw tapi kat dalam pinggan tu mcm dah masak... tak faham laaaaa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. TJ:
      Mak Piah tertinggal nak upload beberapa pic..malas nak fix kan..more to tak reti nak selitkan gambar yang tertinggal.

      Anyway, beef yg hiris nipis tu bubh dalam kuah mengelegak sebaik api tutup. Bila nipis, dia masak cepat. Kejappp jek/ I like it that way. Some may not find it edible. :-)

      Nanti Mak Piah akan usaha lagik yer.
      Anyway, tks sebab telah membuka jalan untuk Mak Piah belajar ngedit ngedit gambo nih. Terasa macam hevat sahaja....walupun nan ado...* anda dibenarkan mencebik*...

      x MP

      Delete
    2. LO (Latifah Omar)
      gitu kerrr?? ni mcm daging untuk shabu2 laa tu...

      apapun kita tetap hebat walaupun berjaya edit gambo sedangkan orang lain dah berzaman buat... lagipun kita kan bajet retis... hiksss...

      Delete
  3. OH BARU TAHU BUAH SEMANGKA ITU TEMBIKAI ;)
    KG SAYA PANGGIL 'TIMUN CINA'HEHE

    ReplyDelete

You are responsible for your comment(s)