Pages

Friday, February 22, 2013

18 jam di Jakarta

Red Velvet terbaekkkkkk MP pernah rasa. UNION Bakery kat dalam Sogo Plaza Senayan.
I am not a big fan of sweets, tapi hat nih amek balunnn.
Nalaaaarekkkeee nyer sedap.
 

Dinding kat Union Bakery nih aaa..
Cantek. Dia buh gambar gambar.
Suka.
Nih yang tengah nih si tukang bayar tu hari.
Terima kasih adeknya.
Kakak nya seneng.
Nuuu mende yang nyala kat atas tu ialah MONAS.
Amek gambar nih sebab nak tunjuk kat M2P
Hotel pat kami duduk dekat situ situ lah.
nak bitau pun tak reti.
 

Bapak nih jual cam sourvenir aaa.
Dah malam masa kami sampai kat situ.
Semua pat dah tutup.
Yang tinggal bapak nih dengan kedai kedai jual rocks.
 

Nih depan kedai nasik padang yang super marbeles di Monas nih.
Kedai Nasik padang nya gambar bawah nih.
Kami datang malam tu sebab nak amek paru goreng.
Tapi paru goreng tak dak.
Tuan kedai kata ada tinggal kat mana tah.
Tak jumpa.
Mungkin ada orang ingat ada orang tertinggal, lantas tiada di situ lagik.
 

Kalau gi daerah Monas nih, silalah mampir.
Sangat sedap nasik dia.
MP makan yang cawangan dia kat Plaza Senayan tu ari.
kat staf kantin dia.
Kawan rekemen.
Gubai Sari Ratu.
 
Datang tau makan kedai nih.
Sedaps in the world.
Kuah mintak extra.
Very the nalarekke.
 

34 comments:

  1. kalau MP kata sedap mesti sedaplah kot
    w,pun gerai nampak cam tak memikat.hehe

    msa peknen penah makan nasi padang ori dr sana
    dikirim naik kapal lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Irfa:

      sedaps sungguh. Kalah lah Rumah Makan Sari Ratu. Tekak saya lah. Heheh.

      beshh kan?

      ps:
      nasik lemak tiang tu ada lagik dak kat KLIA?

      x

      Delete
    2. X PASTI PULAK SBB DAH LAMA TGGL KEJE SHIFT
      NANTI SAYA TANYAKAN KENGKAWAN.HEHE

      Delete
  2. gamba pemakan redvelvet takdo ko? nak la bekenalan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tijah:

      alamakkk!
      kalau dah taruk gamba dak pemakan takdo laie urang nak njengok kek sinih aaa.

      ASL Tijah dulu...hiks!

      MP tak lawa macam Pelakon korea atau pun selena Gomez, sekalipun muka cam sesrorok sikit...lol. * ngata orang nampak MP....*
      Larikkkk...

      x

      Delete
  3. MP..
    JELEZZZZZ!!!
    Nampak red velvet teringat my-EX. Red velvet dia paling best kat sini. Secukup rasa. Nak order.. dia pulak skarang bz-bz-bee dgn sekutu yg baru. Melopong jer la..

    P/s;
    Mmg dengki la bila org post gambar makan mcm2 ni.. kita sarapan meggi goreng tomyam jer tau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sham :
      Sham gi belajar buat. :-) toksah order kat orang. :P

      magi tomyum!sedap gak tu.


      x

      Delete
  4. hahahaha MP oiii...tahtah kita jalan berlaga bahu pon tak sedar kan? ye laa memasing tak kenal. tah tah ko ingat aku ibu2 endon jual jamu kat sini.kkekekeke

    ok aku up entry pasal last week aku lak, aku letak gambar yg aku amek di area di mana muka aku selalu muncul..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gamaknya...takpe. ke awak minah Indo yang semlaam langgar kaki MP pastu buat kekwat?? awakkah itu?? Grrrr!

      ok ok... taruk. Nanti kalau Mpa da jakarta kita RV di UNION> arisan arisan dikit lah...:P

      x

      Delete
  5. NP tak boleh tengok bapak yang jual souvenirs tu...sedih...
    malam2 pun tetap cari rezeki...

    tak sangka MP pun makan kat tempat mcm tu... i mean warung2 gitu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. NP:
      ujan ujan dia tetap jualan.Moga rezeki bapaknya berkah.
      heyyyyyyyyyyyyy!!! memang lah saya makan di warung. sedap pun sedap. murah pun murah apa lagik nak. :-)

      x

      Delete
  6. MP

    Taknak masuk blog MP!!! Urghh jeles sbb dpt makan nasi padangggggg

    ReplyDelete
    Replies
    1. FA:

      awak tunggu sehari dua lagik. MP nak gi KL kendian kuale teranung... gabar nasik daganggggg pasar payang akan membuat kemunculan julung julung kalinya...ahaksss!

      yang awak tu hari buh gambar makan kira sekarang balas dendam. 0-0 ye Farah.

      x

      Delete
    2. Esok saya buat makan2 kat umah baru ni. Buat nasi kerabu ayam bakor pastu mee bandungggg. nanti kita update gambar lauk pauk k... fooooddd warrr... hahahhaa

      Delete
    3. FA:

      argggggggggggghhhhh.. I am game! food war..LOL. Laff ya.

      x

      Delete
  7. #foodporn.

    bak kata budak hipters lani.

    dh dokek mo kakween.. wassap2 loe lain kali.

    ok. nk ckp endongggg tptptptp failed. sekian.

    ;))

    ReplyDelete
  8. banyak henpon betol tau TKI TKI ni,,kalah aku ni haaa..ok bak meh number diana yang ketiga. sok aku contact lagi, selamat bekerja Buk

    ReplyDelete
    Replies
    1. M2P:

      okkang. ke awak dah dapat berita dari dia nya?? Lemme know.

      x

      Delete
  9. Jakarta memang sesak kan? jlnrayanya mak ai ...kesian tengok penduduknya , kerana terlalu ramai sorang sikit cari rezki, tpi pndapatan tk sberapa.kata orang di Jakarta beza tahap kekayaan antara yg miskin dn kaya sangat ketara..yg kaya terlalu kaya, yg miskin teramat miskin.yg saya paling kesian bila anak2 kecil digunakan as beggars...thats the reality of life kan MP ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. IM:

      haah. Yang kaya sgt kaya. ang miskin makin terperosok. Syukur kita di Msia.

      x

      Delete
  10. Ni kita qada' makan s,a bung sampai tgg la ni? Baik MSG FB boleh ambe bwk g mkn tempat lain

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aking:
      bu bukak. Nih..nok gi lagik. Ada rezeki kita jupe.

      Delete
  11. MP ... macam second home je Jakarta ni buat MP ye ... hafal je warung dan lorong yang bagus di tuju ... cuma bila MP udah berbahasa indonesia penat juge fikir apalah maksudnye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. REal:
      tak..second home MP ialah Kaherah...hik hik

      Delete
  12. mintak laluan yer MP
    ni pesanan untuk kskSham kita tu..apsal tetiba privatekan blog... laa janganlah gitu..kita nak masuk tak dapat ni.... :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. NP:

      K Sham tengah mencari ketenangan.

      x

      Delete
  13. Meleleh ayaq lioq tgk RV yg gebu gebas tu (sambil lap keyboard)..
    MP nak pi tengganu sila kirim salam kat kepok lekor ye? Katakan padanya i merindui dirinya..
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. SF:

      RV tu sedapsss...:-)

      x kerpok lekor kata jgn kemsalam ...datang lah Teranung..ada bran??
      x

      Delete
    2. I sahut cabaran kopok lekor tersebut!!!
      :p

      Delete
  14. You r exactly how i pictured u in my head. I am in love already.

    XXXX Uknowwho

    ReplyDelete
  15. eeeii setimnyaaa nengok rv union ni hoiii. i is berair2 nengok gambo iteww. hat habok2 tu gapo? bread crumbs ke kekachang?

    yg bener,
    acik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam mana RV tetiba ada berbaur kelucahan nih Acik wooooi...

      kekach jek...

      x

      Delete

You are responsible for your comment(s)