Pages

Tuesday, February 19, 2013

Sudah sudahlah

Kan bagus kalau kita boleh bersahabat seperti dulu?

I miss those days girls, bila kita bertiga saling berpandang dan memahami apa maksud pandangan itu.

Where we sing, kau kontrol dengan sore kelaut, dia menjadi penarinya dan aku menyanyi tanpa mekropon sebab kalau buh mekropon tetiba sore aku jadik sore kepit?

Sekarang bila dia datang bawak milo dan gula gula susu cap arnab segala aku, kau duduk di bilikmu menunggu giliran aku datang berkunjung. Bila aku ke bilik kau, dia pulak tunggu sessi penyerahan barang kiriman dengan kau selesai. Korang dedua tahu aku datang sebab nak jumpa korang berdua.

Bila aku nak makan dengan kau aku kene makan sikit sahaja, sebab kejap lagik aku nak makan jugak dengan dia. Tak ke terserlah mentekedarahristic aku makan dua kali? Aku meluat dan bencik korang berdua bila aku terpaksa makan mende yang sama berulang sebab kau dan dia suka makan mende yang sama. Hujung hujung aku kene makan kentang goreng 2 batang sebab dah sengkak makan 1st session.

Kau tahu tak aku bencik bila aku nak mengumpat bercerita aku kene cerita dua kali mende yang sama. Sebab satu sessi dengan kau. Satu sessi dengan dia. It is exhausting.

Aku tahu dia dah tak marah kau. Aku pun tahu kau dah maafkan dia. Dah acapkali aku bilang ke korang.

Korang tahu kan betapa susahnya aku nak cakap dengan korang and terpaksa tak sebut kau atau dia masa aku nak bercerita. Sebab hobi ko dua sama, menjuih bila aku sebut salah satu.

Aku rasa macam aku tahu jek rasa jadik lelaki yang kawin dua. Korang lah binik-binikku.

Bila lah korang nak berbaik dan bercakap? Dah 8 tahun dah. Bukan suh korang comolots balik. Aku malas nak sebut bnyak kali sebab ko dua suka pulang paku buah keras kat aku pasal mende nih. Tapi kes aku lain. Hiks!

13 comments:

  1. MP ... memang creative ... macam berbini dua? hehe

    baiklah juga yang sorang tidak suruh you ceraikan yang sorang lagi :)

    xxx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Real:
      "Binik binik" MP nih suka bermadu..lol.

      "binik binik" yang baik takkan suh MP pilih sebab dua dua memang "binik". Does this make any sense to u? LOL

      x

      Delete
  2. penah dgr kan kita mesti ada 2 kawan
    satu utk bercerita
    satu lagi utk jd bahan cerita ;)

    penah lalui situasi mcm ni satu ketika dulu
    skrg..banyak bercerita kt blog je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Irfa:

      dua orang tu ngada.
      MP selalu jadik talam dua muka. Yang menciknya, kalau gaduh dengan satu, yang satu lagik leh pujuk suh MP berbaik, buleh?

      x

      Delete
  3. saya taknak menyampok hal orang. cumanya...gula2 cap arnab tu sedap kan? dia yang kita makan pembalut dia sekali tu kan? ohh lagi satu beskot yg ada aising wanewani macam tits tu pun kegemaran.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tijah:

      Sedap yang sangatlah nalarekkke! Selalu lekatkan gula gula tu kat lelangit.

      Yang kuih ada esing tu,amik esing jek...yang tombol dia tinggai. Masa kekecik. Hik. Sekarang mana nak dapat lagik.

      x

      Delete
    2. nak nyampuk... kalau zaman saya, yg bleh makan ngan pembalut halus tu panggil cekelat udang, ada gambo udang sekor kat pembalut dia tu. pastu beskut yg ada esing atas tu paggil beskut cotek hehehe dua2 benda klasik ni masih lagi dijual sekarang. nostalgia betul..

      Delete
    3. Zaman sy pun glemer gula2 tu
      kami pggil 'cekelat ude(udang)' dan biskut tu mmg kesukaan kami juga

      Delete
  4. Replies
    1. NP:

      nak wat camner. Dedua kawan baik.

      x

      Delete
  5. err kat mana nak beli gula susu cap arnab tu yek? larikkkkk....kikiki

    ReplyDelete
  6. LW:

    Mp tak tau la. Area Klang lah kut sebab rakan sejawatan MP tu duduk di Klang. Lekat di lelangit tau gula gula tu. Hiks.

    x

    ReplyDelete

You are responsible for your comment(s)