Pages

Tuesday, February 19, 2013

Diingati

Berblogwalking lah kita.

Entry seorang yang bercita cita nak jadik nenek yang vogueh. Dia kata, tak semena2 kita semua ada sikap prejudis pada mereka hanya kerana sorang bangsa indonesia yang mempunyai otak yang tak berapa nak okay tu. 

Kata kata ini telah menghantukkan kepala MP.
Syukran, ya habibty.

Kadang bila kita terbawa emosi, kita bakar kelambu kerana nyamuk seekor.




11 comments:

  1. sikap prejudis tu tak elok.. tapi selalunya kita gitulah... anggap semua orang tu sama hanya kerana satu orang yang buat hal...

    X

    ReplyDelete
    Replies
    1. NP:

      Susah nak kikis. Terima kasih kerana menyedarkan. Ning bukang ke orang Indo aje, ning ke semua.

      x

      Delete
  2. betul betul betul
    kerana sekor kerbau main lumpur
    habis semua terpalit ;(

    x sggup pk psl kanak2 itu

    ReplyDelete
  3. Bukang ke orang indo aje kang? ke semua kang? :( hukss...tp video tu aku memang tak berani tengok...tak kira la endon ke buat, latino ke,,yg mendera tetap manusia kejam. jangang karnanila setitik rosak susu sebelanga

    ReplyDelete
    Replies
    1. M2P:

      ha ah. :-( saya tak nengok video tu.

      x

      Delete
  4. MP,

    Baru je nak UP satu citer psl Indon.
    My Omak terkena but "karma" pay cash nowadays.. so rasa mcm mood "tergendala sebendar".

    P/s;
    Jgn hantuk kepala kuat sgt.. nnt benjol dahi.. cmana nak cover??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sham:

      hik.. hapdate kan MP gi baca.

      pakai helmet masa hantuk kira aci dak?

      x

      Delete
  5. MP:

    Setiap bangsa ada buruk baiknya. Macam my entry english ni pemalas buat keje but when it comes to love mereka sangat penyayang. In fact lebih penyayang dari orang kita. Tapi bila terkena rasa geram bukan takat nak bakar kelambu tapi dengan orang2 tu skali. hahaha

    ReplyDelete
  6. tak dinafikan ada juga indon yg baik kan...tapi ramai juga lagi indon yg buruk kelakuan perangainya...adik saya pernah terkena dapat amah indon mental..org ambik keje suruh jaga kanak-kanak, yg amah ni pulak asyik la dok bercucuk tanam ulam raja depan rumah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..agaknya dia dtg sini nak jd petani moden

      Delete

You are responsible for your comment(s)