Pages

Sunday, February 3, 2013

Bakal dirisik.

Musim haji lepas, saya gi lah jumpa mak rakan saya di Madinahtul Hujaj dekat daerah Kandara sana. Say aingat ingat lupa jalan. Sebbeik abang yang saya paksa dan rasuah denagn nasik lemak tu setuju membawak saya ke sana.

Saya tak pernah jumpa mak rakan saya nih. Nengok gambar pernah aa di laman sosial rakan saya.
Ingatkan nak bawak jenjalan. Saya nak ajak gi makan ayam bakar kedai Indo yang sedap tu. Tapi orang tua tu takut kene tinggal dek kapal terbang. Iskkkkkk! Masa sampai tu pukul 10pagik. Bus ke erpot pukul 4 petang. Saya pujuk, ayah aji cakap toksahlah,nak. Kang tertinggal. Jadiknya kami makan sahaja mi hun sup dan abc yang rasa macam gitu lah. Saya bawakkan kanlah buah tangan. Hik hik fefeeeling, dak?

Mak dan ayah dia esksaited la jumpa saya. Taulah rakan saya yang tu anaknya yang bongsu tak silap, bujang trang tang tang, tua dua tiga tahun kut dari saya. Kerja elok,rupa HENSEM, cukup serba serbi. Hik hik hik. I know what u are thinking. Mak aji pun introduced la saya pada rakan rakan dia situ. Saya senyum sahaja. Sejuk mata dia nengok saya berlitup itu,gamaknya. Sungguh lah saya merasa dihargai gitu. Tipu kata I dont feel good about myself.

Tadik rakan saya send saya message. Mak dia cakap nak masuk merisik saya. Haaaa...tu baru saya bawakkan manisan. Dah ada ura ura nak jadikan menantu.? Saya cakap dengan dia, tell ur mum takleh sebab saya tak nak berenti kerja. Saya tetap nak kerja dan tak mo duduk di XXXXX dengan dia di mana dia based sekarang. Kan tempat seorang isteri di sisi suami? Itu alasan yang paling lojik lah kan.

Rakan saya macam ok ok. So we closed it at that.

Why u ask me?
Peluang tu,,,Dia rakan yang baik. I can say anything to him and yes, we wud make a handsome couple. He will be a good husband. Akan pasti tiada adegan Rihanna dan Chris Brown berlempang lempangan itu.

Saya tahu rakan saya ini pernah ber'luar tabiee' denagn rakan saya yang lain di sebuah pantai di selatan. :-) Dia tak tahu saya tahu. Tapi saya tahu. Esok saya pulak bercalifornia king bed. Tak mboh!
Sekilas ikan di air ku tahu jantan betinanya, kekdahnya. Saya takleh nak kawin dengan kakak saya, mak aji. :-) Mana leh crown laki mek lagi tinggi dari crown mek?!


17 comments:

  1. MP

    Minta pencerahan untuk last paragraph. huhuuhuh apakah dia berskandal dengan kawan u atau dia adalah seorang gay? heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. FA:

      sila baca sekali lagik...lol. Hahhaha

      x

      Delete
  2. MP,
    Aiyookkk.. mak bapak dia x tau ke??
    Ter-spechless la kejap..
    Terskima pun ada..
    Rugi yek bila ada makhluk mcm tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sham:

      Tah. Tapi mende nih built in. Nak uat camner. Bukan leh dipaksa paksa.

      x

      Delete
  3. kih kih...tang crown tu x menahan baca

    ReplyDelete
    Replies
    1. Irfa:
      kannnnn... tak dia pakai crown lagik tinggi dari mak hayam? LOL.

      x

      Delete
  4. Assalamualaikum Mak Piah

    Saya silent reader sekian lama. Hari ini terpanggil nak tinggal komen.

    Dah solat istikharah ke? Tapi confuse dengan perenggan terakhir.

    Ahkak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon:

      salam.

      Sila baca ulang. Mungkin akan mendapat mengerti.

      x

      Delete
  5. Aiyooooohhhhhhhh wakakakakakakakakakakakakaka sapa yang tercampak ni?hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. Aking:
      Harus cikcur sesama di Danga Bay. LOL. Jurassic Park ke acaner..lol. Hanya dikau yang mengerti...

      x

      Delete
  6. Noks bole jd ni cara dia brtobat. Napa ko xnk selamatkn dia piah. Lgpun dia hensen. Klo ko nk kawin yg sejati nt ko pulak hidup trkongkong sbb kna kongkek je. Opss maapkn mak bedah

    ReplyDelete
  7. FA:

    sila baca sekali lagik...lol. Hahhaha.

    x

    ReplyDelete
  8. apa nak buat kalau dah bukan jodoh.. NP bab berkias2 ni susah sikit nak faham...

    ReplyDelete
  9. meemula baca nak jeles ah citer MP sama class ngan citer kawen irma hasmie...
    la ni kalau org sebut crown je AB mesti tingat crown gigi. tgh bayangkan gigi dia lg tinggi dr gigi MP.. huhu... high fantasy ngalahkan citer Hobbit ler citer MP nih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Tek:

      kekwattt bandingkan dengan Irma Hasmie. LOL. ermmm... laki Irma Hasmie hensem, tapi cik kak nih lagik jambu dari laki IH tau..lol. Apakan daya....

      Crown gigi pulakkkk...meciiiikkk!

      x

      Delete

You are responsible for your comment(s)