Pages

Saturday, November 27, 2010

Buah epal

Ok...bukanlah tiap kali Mak Piah tengok passengers bawak beg berat tu Mak Piah rasa nak humbankan beg dia.
Tidak.
Evil la jugak..tapi kekadang sayu pun ada.
Pernah Mak Piah tertengok apakah isi dalam beg plastik bertulis al-apa-mende-tah tu isi dia, epal ijau, buah oren, pisang..kesian lah pulak.
Terpikir pulak..alahai ya hajj...tak ke lebam buah buahan tu diangkut sana sini.
Berkepam dalam beg plastik tu?
Dah tak berapa nak elok by the time you reach your destination.
Kesian aaa..
Nak jek bagi fruits yang kat crew fruits trays tu.
Pisang dah abis ya hajj, crew berebut tadi.
Mak Piah pun tak dapat
Nak jek tanya...kat negara dorang susah nak dapat yer haj?

Dia teringatkan sedara dia ke dia nak makan masa tunggu orang jemput kat airport gaknya.
Mungkin kat negara dorang susah nak dapat eh?

Tah aaa..

1 comment:

  1. sib baik x di angkut sayur mayur sekali
    hehe

    ReplyDelete

You are responsible for your comment(s)