Pages

Saturday, March 30, 2013

35ooo kaki

Bu balik dari tanahair..:-)
Suka..

Dalam kapal.

Tuan tuan dan Puan Puan,
Sebentar lagi anak anak kapal dakan menghidangkan makan malam. Kami meminta kerjasama anda untuk menurunkan meja dan menegakkan sandaran duduk untuk keselesan penumpang di belakang anda. Pilihannya ialah ayam abc, daging xyz dan ikan hjkl. Kami memohon maaf sekiranya pilihan anda tiada kerana telah dipilih oleh penumpang terdahulu. Selamat menjamu selera.

Anak kapal : Ada ayam abc, daging xyz dan ikan hjkl?
Makcik : Ha..ok. Nasik nak separuh, buh lah ayam sikit, daging sikit. Ikan takyahlah. Banyak pulak.

Anak kapal larik masuk galley!

18 comments:

  1. aaaa sotong ada? ehhh tak...nak telo sotong saja. pastu kuah campur2 la dhal ngan kari ye. errr dik, ayam taknak kepak. acik nak dada saja.

    agak2 nak masuk galley ke nak terjun tingkap?

    ReplyDelete
  2. MP seronoknya tiap hari membelah awan kan? nun tinggi di awan. msti you boleh shopping gila2 kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. IM:
      kedengaran memang seronok. Tapi macam macam lah plak yang tak seronoknya. Shopping...takat window shopping boleh lah kalau MP nih. Hehe. Nengok nengok jek. :-)

      x

      Delete
  3. Err saya nak telor bungkus sama tomyam tapi x mo letak ajinomoto yek...nasi putih nak penuh...sambal belacan ada dak...

    Muehehehe lariiiii....!

    ReplyDelete
  4. hahaha ... long time no big laugh xxx:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Real:

      masa dia cakap tu sangat inesen ..nak tergelak kat situ tu yg larik masuk galley kejap.

      x

      Delete
  5. No comment..
    Cuma Sham gelak sambil pegang perut yg tengah berbuai-buai akibat kekenyangan.. mlm ni Sham buat pais ikan kerisi & peria goreng tepung.

    P/s;
    Sham still gelak lagi ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sham:

      Kalau tengok dia masa dia cakap tu memang Sham akan ketawa lebih kuat sebab dia inesennn sangat. Hik.

      Glad I made u laugh;-)

      x

      Delete
  6. ahahaaa..!!! ayat kakjah mmg x bleh blah!!

    itulah dia.. pening kan.. ada nenek sebelah sy kemarin time nk balik selera dh xde sgt.. so dia nk mintak tapau semua makan tmasuk bekas.

    scara jelasnya, sy nmpak muka tabah bercmpur bengang akak lawa pramugari tersebut.

    ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alis:

      kalau dia nak tapau, tapau silakan. leelbih lagik kalau yang pakai meal boxes tu. Senang kerja kami. :-)

      x

      Delete
  7. Replies
    1. DLL:

      nok dimanas ong tua..giney lah nak? Mun tak nangga nya genggam tangan nya dikit key ngeso banyak nok mauk nya gik kitak tetak. Mek sik sampey ati lu lari.

      x

      Delete
  8. hahahha...adoi makcik..wat kelako pulak..

    ReplyDelete
  9. adoi makcik..ayam nak kepak ke nak peha ye?hahaha

    ReplyDelete
  10. Patutlah makanan selalu tak cukup...crew selangkum dulu hahaha

    ReplyDelete
  11. boleh gitu? ala2 gerai nasi campur kan... :)

    -net -

    ReplyDelete

You are responsible for your comment(s)