Pages

Sunday, March 3, 2013

Jatuh

Seperti biasa, saya mangkit pepagik. Kene basuh rambut ni hari. Ketombe dah mula bersalju.Tau kan ketombe tu apa? Dandruff. Kut ari nih pakai baju itam tak salji berguguran di bahu? Tepis tepis sikit. Kejap gik berguguran lagik.

Sebelum mandi, buh dulu ayam buat sup kendian nak buat bubur nasik. Masak bubur nasik. By the time lunch break karang, nasik telah menjadik bubur lah.

Mandilah saya.
Tengah tengah mandi, berbuih syampu atas kepala, tetiba...bolehhhh..?? Boleh?? mende/kayu sangkut shower curtain tu jatuh menimpa saya yang tengah mandik. Tak ke pepagi ni saya melatah..Bersilat bagai dalam bilik mandik tu.  Oh mak hang tergolek....haaaaaaaaaa. Kuat lak tuh. Hayooooooooooooo. I didnt know I got the silat moves...hiks.

                                                                               

                                                           Nih gambar tempat kejadian.

29 comments:

  1. Ketombean juga buk? Laki aku pgl lumumur. Jenuh ckp elok2 kelemumur.

    ReplyDelete
    Replies
    1. M2P:

      lupa wey nama ketombe tu kelemumur. Pasai syampu tu beli di JKT... dia buh anti-ketombe. Hik.

      x

      Delete
  2. Lahai kesian nau kena timpa tirai kat bilik ayor. U ok ka darling?

    Okeh selamat berhari minggu...:)

    I keje..huhu :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. LW:

      MP buat kelas lagik esok bu abis.
      Kalau lulus lah. Kalau dak...sambung lagik.

      Sini hari minggu ialah hari berkerja bagi penduduk saudi..:-)

      x

      Delete
  3. MP pakai syampu head&shoulders ek .... berkesan ke utk ketombe?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok ok lah kut

      Kurang sikit, tapi kalau tak basuh berhari memang lah kan...:P lubuk ketombe

      Delete
  4. Owh dapat bahasa baru arini, nak dekat2 ngan ketumbit hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. MJ:

      ketumbit kat mata kan? Hehehe.

      kalau ngintai ong mandi VOG&$ dapat ketumbit.Hik Hik.

      x

      Delete
  5. MP,

    Masa kayu tu jatuh MP dalam keadaan .... ???? Sila isi tempat kosong. Dan bersilat dalam keadaan ....??? Sila isi tempat kosong lagi. hahahahahah sakit perut gelak. Ok maaf kan daku terpaksa gelak. Jangan sakit belakang lagi k. Take care bebeh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. FA:

      jopan dia ialah VOG#&..lol.

      Tak kene belakang. jerit dan melatah sebab terkejut.

      Thank U.

      x

      Delete
  6. MP,
    thank you sbb you dpt buat i tergelak..i can imagine camno u bersilat kat bilik mandi tu..hihibi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blu:
      Memula tu latah pastu MP gelak dan mengah sebab gelak sengsorang.

      X

      Delete
  7. Replies
    1. DLL:

      peringatan. dilarang menyanyi dalam shower. nyanyian akan membuat anda menari dan kendian akan berlaku adegan diatas. :P

      x

      Delete
  8. MP! tu yg rendah depan mesen basuh tu sinki ke? pasaipa rendah sgt? ni toilet Hobbit ke?
    ke tu tempat ek-ek?
    tengah bayangkan cemana nk ek-ek dlm sinki yg rendah itu??!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Tek:

      tu pat sua "monts" untuk ritual setelah beraktiviti. tapi tak pakai lah. takde reja nak projek sini, pastu selesai di next counter. LOL Pakai jek hand bidet.
      :P

      x

      Delete
    2. pembetulan: tu dryer. mesin basuh lagik satu. tidak kelihatan di dalam gbr. ;-) berlagak dengan harta syarikat.:P

      Delete
  9. itulah dia sudah ketombe ditimpa curtain.

    haishh.. hati2.. alis klu jumpa toilet gni wajibullll tingat ke film2 final destination i smpai v nun.

    huawaaa...!!! jaga2 mp... ade yg menghati. sekian.

    wawawa aku pulop yg takut nk up komen ni. hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alis:

      keh keh keh Alis..pepatah baru daaaa.
      fiem tu ngeri weh. Jangan banyak ngat tengok citer horor kang terbaynag bayang.


      x

      Delete
  10. kalau citer melayu mesti dok kata malang akan terjadi..

    my bilik mandi NP tak ada curtain shower sebabnya takut cicak menyembunyikan diri di situ..so its just bare....

    ReplyDelete
  11. Replies
    1. Real and NP :

      No singing in the shower. Singing leads to dancing...and dancing lead to the aboved-uploaded picture and in some cases slipping.

      Hik hik hik

      Shine bright like a diamond! oooh yeah...

      Delete
  12. mak piah..

    ingatkan ketombe=katoomba dalam bahasa pasar.. kuikuiku

    xxx
    ecah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ecah:

      katoomba tu mende pulak?
      :-)

      x

      Delete
  13. ketombe?
    pes time dengar
    mmbayangkan MP tgh mandi.eh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Irfa:
      nih lah dianya hari hari duk berbahasa Indo..tak jadiknya cengitu.

      Hik hikbayangkan lepas mandi..kain batik pakai berkemban., ken tola buat turban atas kepala..

      x

      Delete
  14. Dasat silaat urut kepala MP sambil palang langsing cuba melarikkan diri...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nashays:
      mana pergi eh? Lamaaaaaaaaaaaa tak de dgr khabar?

      heheh.

      x

      Delete
  15. MP,

    cik yong mengalami nasib yang sama di pagi hari ini.
    ;-(

    ReplyDelete

You are responsible for your comment(s)