Pages

Sunday, March 3, 2013

:-(

Kejadian di Sabah.
Saya tak baca lagik ceritanya.

My heart bleeds for the people back home.

Jauhkanlah malapetaka dari bertimpa timpa Yang Maha Pengasih.

19 comments:

  1. MP,

    My thought and prayer are with them. Kesian dan paling teruk bila benda ni dipolitikkan. sick people with sick mind. grrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. FA:

      Thank U Farah.
      Yang nak mempolitikkan kita tolak tepi. Kita doa untuk yang memerlukan divine intervention.

      x

      Delete
  2. MP,
    please please pray for the sabahan..my sisters said kunak & semporna dah kacau..kinabatangan sorang d tempat..dekat kinarut the pilaks dah start buat kacau..
    I'm worry about my family's safety :(

    ReplyDelete
  3. Saya pun sedih. They told me today ada lagi wira kita yg terkorban...
    My prayer with them too...

    ReplyDelete
  4. Dear, i am thanking you for your doa MP. Allah SWT selamatkan civilians and all yang bertugas dan negara yang kita sayang InsyaAllah.

    Love and Salam.

    Dah habis tela'ah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Real:

      x

      Dah lulus dgn cemerlang :-)


      Delete
  5. dkt tv report byk yg xde. selamat laa kata mereka. padahalll.. jauhkan laa bala petaka ni.

    saya sayang malaysia saya.

    ReplyDelete
  6. Paper arini 4 mac 13 beritakan 6 polis kita terkorban. Prayer for them wira negara. Hope keadaan akan kembali pulih seperti biasa... peace no war

    ReplyDelete
  7. bila malam bulan mengambangMarch 4, 2013 at 6:20 AM

    kawasan saya duduk ni pun dah ada serangan kecil2an... arini encik somi call dari tpt dia otstesen semata2 nak bagitau anak2 tak payah gi skolah arini... rupanya saya je yg tak tau. malam tadi dah ada kejadian tembak menembak dah katanya.. orang lain semua tak hantar anak gi sekolah pun hari ini. anak2 semua dah siap pakai baju sekolah dah.... kat sini mmg ada beberapa penempatan 'mereka' pun....

    ReplyDelete
    Replies
    1. BMBM:
      Pernah ngk penempatan dorang. Dulu kakak duduk di Sabah. Skg tinggal anak sedara kerja di sana.

      Jaga diri dan keluarga BMBM.
      x

      Delete
  8. Kamek yang kerja di sabah tok pun sentiasa hidup dalam ketakutan. dah sikpat percaya ngan berita. saling update sesama kmk orang jak. Sikit2 kawan2 dari tempat berkaitan dah fly balit sarawak. kmk orang nunggu masa.yg penting pasport dan beg dah ready mun terpaksa lari.

    dalam keadaan tok, update sesama kmk orang adalah lebih penting dari nunggu berita. lebih sahih sebab kawan sendiri di tempat kejadian.

    ReplyDelete
    Replies
    1. MN:

      Mek harap kitak dijauhkan dari malapetaka di sia. Nok di sia pun sik rasa selamat balitlah deng owh...
      Berita TV dah banyak ditapis. Sik nyalah TV juak sebab nya sik mauk urang rasa sik selamat. Mun dipadah menar, bertepar urang lari.
      Jaga diri MN.

      x

      Delete
  9. mcm2 version sy baca ttg ni
    tp bila melibatkan nyawa ..ia sgt menyedihkan

    ReplyDelete

You are responsible for your comment(s)