Pages

Sunday, March 31, 2013

Sungguh senang hati beta


Roster saya cam ...macam gitu lah.
Redha. Maybe my rezeki will be halal.
Itu jek saya ingatkan diri selalu.
So far saya lom pernah menkomplen ke apa ke tentang my roster.
Komplen sesikit kat blog mengeluh tu ada lah kut.
Dilanyak ke asia selatan saya tak cakap apa.
Dibagiknya KL minimum saya diam.
Taruk saya flight ke Iran yang maha dasyat tu saya senyum sahaja.
Ada kerja, leh carik rezeki untuk diri sendiri, tolong adik beradik, jaga mak, sudah.
Redha.

Kalau kene standby call up saya cakap terima kasih.
Walaupun saya  selalu terpisat pisat bangun.
Minimum notification time saya ye kan.
No question asked.

Sebabnya, esok lusa bila saay dah dimamah usia, saya tahu saya akan merindui saat saat ini.
Saya menyesal kalau sekarang saya tidak menghargai apa yang saya  ada.

Hari ini saya standby malam.
Kul 7 malam start.
Saya mandi jadik kalau kene cekup suh gi kerja saya  dah jimat masa di situ.

Pukul 1903/ 7.03 malam, telefon berdering.
Operation Officer : Hello Piah Ngok Ngek.
MP : hello hi.* sore kepit kepit sikit*
OO : U r pull out for flight, pick up 2245local time. Jed-KL-Jed.
MP : Ok. Turnaround?
OO :  U will operate back on the 8th.
MP : Thank you.
OO : Welcome. Did u get the flight info?
MP : Yes. I will be back at 8 in the morning.
OO : Nope. I said u will operate back on the 8th of April.
 MP : Ohhhhh...thank youuuuuuuuuuuu.

Kerana saya gumbira, saya terpegu dan update dulu. Kut ampa rindu sakgi , tak update blog, dak?
Nak jerit jap......
KOLOMPO AKU DATANG!!!!!!!!!!
 

22 comments:

  1. Patutlah bertalu kita ding-dong pintu umah x berjawab.
    MP tengah sibuk dok lukis celak kat kening.
    Dlm ati ada tune jelezz sbb MP nak balik Kolompo.

    P/s;
    nak jerit jugak la..
    AKU JAKIIIII!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi... heheh sorry. :-) sonok balik. Jaki jek...heh

      x

      Delete
  2. MP kdg2 Allah dah plan the best for us..see.? happynya dia..

    ReplyDelete
  3. err adakah ia bermaksud kita leh dating piah?
    ohhhh. dah start neves dan degup kencang dada innew.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tij:
      sudeeeeeeeehhhhh! Fresorenjes basiiii!

      Delete
  4. wah gembiranya MP
    yelah kan..bila usia berlalu kita akan merindui saat ini wpun ada ketika nak delete semua kenangan yg bodoh itu

    ReplyDelete
  5. KL sangat dirindui kot, walaupun I selalunya keluar pergi negeri lain luar KL
    :p

    ReplyDelete
  6. Seronoknya...kem salam org kolumpo....8 hari puas tuu...

    ReplyDelete
  7. Welcome home MP! Welcome home! Sempat balik kg ke Kuching weh.

    Nak peringat, makanlah sebanyak mungkin apa yang boleh dimakan. Bergumbiralah selagi boleh. Alhamdulillah! MP gembira kerana dapat balik kg.

    Ahkak

    ReplyDelete
  8. hahaha mesti rindu sangat nak baca cerita MP nanti... selamat bekerja...

    ReplyDelete
  9. i know how u feeling MP...sebab dulu saya lah salah sorang yang LIAT gila nak dapat KUL!!! Kalau dapat kemain sujud syukur segala! hahaha have fun and enjoysssssssssss

    ReplyDelete
  10. Wahhhh dok aciiiiiii!!!! orang yang nak balik kl ni tak dapat2 nak balikkk... i hetchuuuu

    ReplyDelete
  11. kot tragak singgah melaka pekena coconut shake mai laa wassap2 kita naaa... :)

    ReplyDelete
  12. waaa sonoknyer balik kamponggggg!!!!

    huwaaaaaaaaaaaaaaaaa......!!!!

    ReplyDelete
  13. MP: Cuba cerita sikit macam mana buat *sore kepit kepit sikit* :)

    xxx

    ReplyDelete
  14. Nasi lemak, roti canai, CKT, briyani

    ReplyDelete
  15. Nasi lemak, roti canai, CKT, briyani

    ReplyDelete
  16. bila naa boleh jumpa MP...
    balik KL jangan lupa makan puas2 yer...

    -net-

    ReplyDelete

You are responsible for your comment(s)