Pages

Thursday, March 7, 2013

Hell hath no furry like a woman scorned

Bawani just got off the plane from god-knows where, called me.

B :  hey tell me.... is Malaysia going to  war with the Philipines?
MP : I have no idea. I hope not. Are u still in the aircraft?
B : Yes. Waiting for customs clearance. Do u know if they are going to attack Manila?
MP : Naaa... I really dunno. Why?
B : I hope Malaysia attack and my ex will be dead like cockroach.

Ngok la Bawani nih. Ex dia sekang nih duduk di Manila. Keh keh keh.


*
Prayers for Sabah shall continue until we see peace again. Till the end of time.
To those who have been granted citizenship, you have chosen to reside in Malaysia and being granted citizenship, then be with the rest of the Malaysians to call it your home.
Stop the killings.

p.s : bila marah/seryes ja...mesti cakap ohpohtez

26 comments:

  1. MP,

    Seriously saya takut bila tengok askar2 dah take over. Tapi masih ada mulut2 puaka yang mengata mcm2. Oh my, keep aside all those political differences. What most important is the people of Sabah. May God protect them from those anasir gile kuasa Sultan Tiram. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. FA:

      samalah bila askar dh dihantar.
      :-(

      x

      Delete
  2. Dunno wat to comment. Kepala mak tingtong nak qada' tido. Hahaha. So fun!

    Apa2 pun peace! Semoga dijauhkan dr mala petaka ni semua.

    ReplyDelete
  3. Dunno wat to comment. Kepala mak tingtong nak qada' tido. Hahaha. So fun!

    Apa2 pun peace! Semoga dijauhkan dr mala petaka ni semua.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tijah:

      reja obertime ka semalam Tijah? Hik hik hik.

      Peace! *buat tangan cam dak K-Pop dan bersuara kiut masa cakap peace*

      x

      Delete
  4. MP dear,
    dalam kerisauan you dapat buat i tergelak...aduilah Bawani..

    you are right MP, they have been given citizenship so janganlah berpaling tadah.. pray for sabah

    xx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blu:

      Bawani tu busuk sangat. Kepentingan peribadi sangat dia. LOL.

      Blu, kalau tgh seryes dan trying to make a point Blu pun cakap ohpohtez gak kah?? hik..

      x

      Delete
    2. ohh laju macam bullet train.. esp kalau bertekak dalam meeting..hihihi

      Delete
  5. I loike this post very much MP.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal MP (Hulur tangan)

      Delete
    2. Salam perkenalan MP (hulur tangan)

      Delete
    3. Hanim:

      *Lap tangan, buh losyen skets...bagi lembut masa nak salam dgn Hanim.*

      Delete
  6. mintak jauh dr peperangan
    tak dpt membayangkannya
    :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Irfa:

      Tu arrr.. Kesian orang orang di kawasan yang terlibat.

      x

      Delete
  7. Hahahah ok dia lawak.skrg ku ngerti buk

    ReplyDelete
    Replies
    1. M2P:

      lawak gila dia nih. Dan dia seryes masa dia cakap. Bukan nada berlawak. Bongek dak?
      Hik.

      x

      Delete
  8. Replies
    1. MM:
      mana pi arrrr? lama tak dgr khabar. Dah balik dari sini kah?

      x

      Delete
    2. Baru sat2 ni cheq balik la MP. La ni bulan bintang mai dok terbit..mamai ka apa tataw..

      Puas ku skodeng kat airport jeddah tu flight cap pokok kurma tu yg mana satu, apa ke ghopenya, sementelah MM pulak pi balik naik cap wau.

      Miss u lah MP. Kak Shamsiah juga. Blu4sky juga. Ehhh ramailah.

      Delete
  9. Kan.....setuju dengan MP kalau dah jadi warganegara sila ada sikap sayang kan negara ok....kalau tak suka malaysia sila gi main jauh2 ramai lagi orang luar yang kemaruk nak,jadi warganegara kita.

    Ahkah pun tak paham lah patut nya kita bersatu hati di dalam mempertahan kan kedaulatan negara kita....ni tak pergi duk hambor dengan tuduhan2 yang menghiris perasaan anak isteri pejuang2 kita....kalau negara lain bila kena serang je negara dia kemain dia orang duk bersatu tak kira pemerintah ke pembangkang ke.....memang dasar tak bersyukur lah orang kita ni.

    bawani? I dont like her........so tak nak cakap padal dia....menciiiik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. SR:

      yerp. Again pola pikir manusia ini berbeza-beza. Kita yang bersyukur akan mendoakan kesejahteraan negara kita dan semuanya.

      Bawani tu her heart is at the right place. Offcourse la tak nak orang berperang. SR, if u meet her, I am sure u will find her one of the kindest soul. Jgn mecik mecik. Ada rezeki, jumpa, u will love her, I am quite certain. Hik hik hik.

      X

      Delete
  10. Like jugak post ni.. mesti comel jek bawani masa ckp tu hehe pls keep praying... xsuka perang, simpati sgt sebab menyebabkan kehilangan nyawa.kehilangan yg abadi sgt perit...

    ReplyDelete
    Replies

    1. MJ:
      lol She is hillarious, if u understand her.

      Kita doakan kita terhindar dari perang.

      x

      Delete
  11. Yes prayer for Sabah and for those who terkorban semasa bertugas...

    Hmm i masih rasa sedih lagi bila mengingati mereka itu semua walaupun tak pernah berjumpa..

    ReplyDelete
  12. bawani cracked a joke..

    harap sabah okay...

    ReplyDelete

You are responsible for your comment(s)