Pages

Monday, March 25, 2013

Kekeliruan

Crew datang saya ngadu. Muka cebik cebik macam nak nangis. Pehal pulak? Bergaduh dengan sapa?

Crew : Piahh.. passenger cakap aku laki laki.
MP : ha..kamu laki laki ke perempuan?
Crew : perempuanlah. Nih gincu maskara semua pakai.
MP : ....ermm.. kejap lagik saya gi tanya. Kamu faham lain kut...sebab dia cakap bahasa Melayu, kamu cakap bahasa Indonesia. Salah faham, kut. Dahhhh toksah nangis nangis.

Kejapan, bila dah ada masa, saya gi lah jumpa pakcik tu.
MP : napa encik cakap krew saya laki laki?
Pakcik : Sebab dia pakai songkok. Kamu...kamu pakai songkok kamu laki laki?
 
MP * pening pening lalat kat situ.*

Saya try nak upload gambar songkok saya.. tapi tak dapat.


30 comments:

  1. songkok je ke...ermmm dah lama nak tny..ape beza crew kaler beige dgn biru tuh..hewhewhewww

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nashays:

      songkok berscraf..heheh.
      Takde beza. Pakai sesedaps rasa.

      x

      Delete
  2. salam mak piah...

    mak piah kene simpan gambar I Dream of Jeannie dalam wallet MP la...kalo dia buat2 tak kenal, mak piah cakap laaaa....ruginyaaaa pompuan cun cenggini dikatakan lelaki..seperti mengharamkan yang halal dan menghalalkan yang haram...

    kuikuikui..sure pakcik tu sentapppppppp...

    xxxxxx
    ecah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ecah:

      pakcik tu inesen. Dia cam pelik, pesal pepuan pakai songkok. Hehe. Anak buah MP manjalah pulak...:-)

      x

      Delete
    2. Kalau simpan gambar Rahimah Rahim ok dak?

      hik.

      x

      Delete
  3. kesian pakcik tu. maafkanlah dia. mungkin pertama kali untuk dia.

    ReplyDelete
  4. kesian pakcik tu. maafkanlah dia.mungkin 1st time utk dia. heheheh :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. MMH:

      ha ah ..agaknya. Pakcik tu inesen. Masa gi berbual bual dengan dia, dia keliru.

      :-)

      x

      Delete
  5. hahahaha...
    adeh....touching sampai begitu skali ye...
    tapi sungguh lawak la piah...
    try upload lg erk..tringin gak nak tgok songkok yang mampu menukarkan jantina tu..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. AA:

      Anak buah MP tu manja..budak budak.
      Try dah upload...tapi tu la...MP nih agak agak u-know-i-know-i-dunno. Tgk nanti mintak tlg sesapa.

      x

      Delete
  6. ha ha.mcm2 dunia MP di agkasa, dunia saya dgn budak2.tiap2 hari msti ada crita baru kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. IM:

      dunia budak budak best tau. Dulu MP adalah seorang che'gu tadika tau. Ada jekkkkkkk perangai kicik kicik tu sumua.

      x

      Delete
  7. hamboi, sungguh longkang mulut passenger itu!!!! tp suka gmbar u pakai uniform. cantik. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anggerik:

      dak lah... pakcik inesen. :-)

      Heyyyy!!! salah worang awak tu. Hik hik hik.

      x

      Delete
  8. Rahimah rahim pasti sedih dengar stetmen pakcik ittew.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tijah:

      Rahimah Rahim agak nak claim royalti tak sebab dia yang mempelopori fesen songkok berscarf nih?



      x

      Delete
  9. olohhh kesian... maafkan pakcik yang buta fashion tu..
    NP dah dapat gambaran songkok tu..actually bukan songkok, its topi kan?
    kat kawan MP tu, lets air hug...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. NP:
      tau kalau songkok laki laki pakai...dia pelik
      gaknya...

      Anyway, MP masa baru baru dulu pun macam hmmm apakah ? Kene pakai songkok.

      She is ok.. dia pun rasa kelakar...heheheh.

      x

      Delete
  10. MP Darling..
    Kut susah sgt nk upload gambar "songkok".. load jer gambar u pakai songkok masa lampu "suram2" tu.. cunnnnnn.. wa cakap luuuu..

    P/s;
    Sham asyik dok study MD jer ni.. adoihhh..

    ReplyDelete
  11. Sham;
    Heyppppppp!
    LOL ..

    MD besh kan? Welcome to the club!

    x

    ReplyDelete
  12. Replies
    1. upload lah...di blog kamu. Kamu kan pose dah cantek dah di tepi tingkap. ada bran?

      x

      Delete
  13. pestaim tgk wanita bsongkok itu ialah waktu di sv kmarin la. tp idaklah sy kata yg bsongkok tu laki2 sbb sume krew aduhai lawa2... nk2 msa sv 06 ritu.. sv 19 agk penat maka idak smpat nk tgk wajah memasing. amek slimut selubung..tdo. akak lawa offer "jus..?" pon dengar mcm angin2 sepoi bahasa je. hiuhiu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alis:

      pestaim tgk popuan bersongkok. Kalau Tijah dia popuan bersorban....Tetiba ngenakan Tijah lak...lol.

      Best dak naik kurma? Heheh

      x

      Delete
  14. hehe...
    semua middle east flight memang sepesen pakai songkok ker MP?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yong:
      ha ah. Mungkin sebab lebih senang dari suh krew melilit tudung. Kang selalu krew lambat psai tak reti nak melilit skaf.

      x

      Delete
  15. Lol lol... *gelak sampai jatuh kerusi~

    ReplyDelete
    Replies
    1. IKK:

      kannnnnnn?? tak saya pun dia tanya kenapa lak saya pun bersongkok. tak pepasal dgn MP sekali kene tuduh laki laki.

      x

      Delete
  16. naik kurma? mihiks mihiks.

    best tu mmg best. tabung hayam kna kasi penuh balik. nak p sama itu fahri 1 hari nnti.

    unta jabal rahmah deme sume kasi halau. yg ada itu 2 hekor jer dia kasi hias bagai miss colombia. ngeee~

    ReplyDelete
  17. kelakar la pakcik tu
    sakit perut gelak tau

    ReplyDelete

You are responsible for your comment(s)