Pages

Friday, January 18, 2013

Buaya dan cantek

Bu balik berjakuzi bersauna bersteam bath dengan kengkawan. Helemmmekk. Pat kita orang duduk nih can recreational centre tu bagus sangat la. Gym lengkap. Ada treadmill tu, ada mende yang angkat angkat ..yang duk uat kayuh kayuh beskal dan yang kayuh kayak, eh? Apa ntah. Saya tau mesin yang nama treadmill jek. Hehhe lelain, idak leh tau, Hehe. Ada nama dia kat situ, tapi MP kalau giu gym pun takat berjalan lenggang lenggang kubis jek. Tu pun gi sebab nak menayang kasut sukan. Ngeh ngeh ngeh.

Mandi di gym tu sedap. Air dia lain dari air kat rumah. Kat rumah air cam kalau dah kering kan, dia cam ada residue gitu. Kalau yg gym, air dia macam segar semacam. kata budak budak nih, air kat gym tu better. Saya? Mana lah saya ada ilmu pengetahuan mende mende cengini. Kat kampun, mandi sungai. cuci baju semua kat pelantar. Air kaler keruh keruh sikit kalau terlampaun kuat cedok. Kalau sungai yang besar, erkkk ada buaya. I am not kidding. Ada orang mati kene tangkap dengan buaya di kampung berdekatan. Cuak okeh. Orang pun dah tak turun carik ikan. Kampung MP takde air lagik. Letret ada since 2000.

Apa nak citer tadik? Suka larik topik.
Mas amandi beramai ramai tu, terdengarlah keluh kesah masing masing. I hate my stretch marks. I hate my thighs. I hate my tummy. I hate my nose. Semuanya lah ada jek mende yang tak suka di badannya. Sedangkan dorang nih lelawa. Kalau saya lelaki, saya dah molest dah bebudak nih. Nak macam yang kita hendak mana de? Berselesalah dengan diri sendiri. U see, kadang kita nengok orang cantek, kita rasa tak adil. Kenapa aku tak cantek cam dia? Tahu tak yang cantek tu ngk yang lain pun ada gak rasa dia kurang. I tell you, my friend yang cantek sangat pun ada cakap there is somethinga bout her yang dia tak puas hati. And yes, dia sangat cantek. Mata saya lah ye.

Emang dasar manusia ya..ga pernah puas. Kita dah bagi semua deria cukup. Dah lah. Mungkin rezeki kita  takat tu. Dah. Accept it. Kalau kita hendak tengok kurang diri kita, banyak kurangnya. Rambut tak lurus lah. Kaki pendek lah. Lengan besar lah. Perut buncit lah. Montot..errrr....yer montot lah..

Mmmmm jangan pikir gitu lagik.  Kita sendiri dah hina diri macam tu, kalau orang mengeji kita tak leh nak kata apa. Memang semua orang nak kelihatan cantik. But rupa cantik is not the only thing that boleh dikagumi. Awak boleh jadik orang yang baik dan that is ohsem! I am not going to talk about inner beauty. I dunno that much about it. Mine is not that pretty. Hik.

Accept urself. Be thankful. Deria leh guna lagik,kan.

p.s ada org datang lak. kalau kang ada mende nak digosip MP up entri lagik. for a while I willl listen listen listen listen listen ada orang nak speak. Hik.

15 comments:

  1. Off topic

    Saudi skrg sejuk ke MP? Mid February da start panas ke? Kalau sejuk is it sejuk lite2 atau gila punya sejuk?

    Tq in advance ye dear :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. MM:
      MM
      it depends nak gi kat mana. Riyadh dan Makkah masih sejuk sejuk perlu berstoken. Medina berstoken dan bershawl manja mnanja punya sejuk. Jeddah, pakai baju sukan berlengan panjang di kala mentari melabuhkan tirainya dah cukup. :-)
      apakah dikau di dalam rangka lawatan ke tanah suci?

      x

      Delete
  2. Detswai kita suka kemho. Dapat syok sendiri pun jadi la maklum la sedar paras tidak seberapa. Namum kita tetap bersyukur (betulkan lipatan tudung fareeda)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tijah:

      di dunia serba moden ini, NOW everyone can be a model gituuuuu....* amek bedak touch up tepi kening, sambil berhati hati lah supaya lukisan
      kening 'terkejut' tidak terpadam dek kene sponge bedak.
      :-)

      Delete
  3. Agaknya sebab tu jugak laa plastic surgeon earn more than general surgeon kat sini..nak bagi bibir menjuih laa, idung tinggi lagi laa..tetep membuak,montot terjongket..dah modified klu x puas hati pegi repair lg..mcm pegi tempah baju pulak...

    Fuh..fuhhhh...tiup tudung bawal pulak...

    Ps: klu nak private jgn lupe invite aku masok club...tahap fursan biru pon xp

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nashays:

      yes aarrr...? nak gi sana la...nak modified modified skets. LOL.

      awak mestilah dapat Al fursan ELite. :-)

      x

      Delete
  4. bila malam bulan mengambangJanuary 19, 2013 at 3:23 PM

    takpelah MP kan,,,janji tok laki ambe sayam ke ambe....biarpun badan expand ke depan ke belakang, ke kiri dan ke kanan jugok......

    *lilit2 tudung syria...senget plok doh..:p

    ReplyDelete
    Replies
    1. BMBM:

      :-) rezeki awak BMBM.

      Tudung syria tu macam mana aaa?

      x

      Delete
  5. MakPiah,
    Tu la ni I nak tanya..kat Swak tu, kalau tau sungai kat rumah ada boye, napa masih mandi manda kat sungai? Pasal tak de air paip ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. CK:
      macam kat kampung MP ya, yup sebab takde air. Sungai kat belakang tu kecik ala ala dua meter.tu kalau kemarau..kering kenelah gi sungai yang ada buaya tu. Nasib tak baik, itu lah dianya.

      Sungai skg ada banyak ikan, tapi takde sapa berani nak turun nak gi menjala la. Nanti jadik sushi manusia.

      x

      Delete
  6. bila malam bulan mengambangJanuary 20, 2013 at 10:35 AM

    haha... perut dia pun expand ke depan jugak... so sama2 expand, syukur jelahh.. haha..boleh gitu? mp jangan la private blog ya...

    tudung syria tu yang kita pakai inner dalam, sarung je ngan tudung takde awning tu... bila muka bmbm bulat, maka nampaklah muka cam bulan mengambang,,,hehe

    ReplyDelete
  7. mcm kena kt batang hidung sndiri la entri MP ni
    huhu..
    banyak yang kurang rasanya tapi fikir balik,dah cukup sempurna tak cacat pun bersyukurlah

    okey..u listen,i wait fr next entri

    ReplyDelete
    Replies
    1. akhirnya saya dah khatam semua entri ;)
      meh tepuk pengakap # mmg takde kerja agaknya ye

      Delete
  8. i'm happy with the way i am walaupun tak cantik mcm miss world... sebab kadang2 miss world pun rasa diri dia tak cantek juga...

    ReplyDelete
  9. dah dar homosapien gitu...senantiasa tak puas hati..ehh tapi kan i suka semua hak milik i..from head to toe..

    ReplyDelete

You are responsible for your comment(s)