Pages

Monday, January 7, 2013

Saya pandai! Sangat!

Helloooooooo....selamat pagiiii... ceria lak hari nih.
Ceria apanya.
Balik flight semalam tengah malam.
Penatnya yang ampun.
Set alarm.
Pagi ada flight pick up pukul 7 sengah.
Saya kira dari rest hours. Cis! Saya legal lagik nak operate flight esok.
Bangun kul 0645.
Siap siap. Kul 7 15 saya menapak dari rumah nak gi office.
Masuk office nak amik paperworks.
Budak Operation pandang saya.
Nak gi mana, Piah?
Gi kerjalah, takkan nak gi pasar ikan dalam uniform jawab saya dengan bitchynya.
Flight awak pick pukul 7 sengah pagi local time.
BESOK.Piah.BESOK. 8th January 2013.
 
Saya sangat pandai!!!


18 comments:

  1. hahaha.teringat salah roster zaman keje shift dulu
    dtg keje lenggang kangkung jam 1 tgh hari
    rupanya keje midnite malamnya.huhu
    sib baik x kena halau balik..so ganti jelah org mc

    ReplyDelete
    Replies
    1. Irfa:

      kih kih. Pernah kene gak eh? Lol.

      X

      Delete
  2. Darling,
    No worries.. at least you've had an early start today.. alang2 dah cun2 bersiap tu.. blh la relax2 badan.. buat benda2 yg bermanfaat..

    Nak bergulung dlm selimut pun best gak..

    p/s;
    Org kata rezeki tu "awal2 pagi"
    Lps ni pi la buat apa2 yg patut..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sham:

      nak cover malu, jap gik nak gi IKEA belpes cam ongkaya.
      hik hik..:-)

      x

      Delete
  3. saya buntu bila orang kapalterbang citer term2 kapalterbang nih.... tapi yang penting MP silap tarikh yer?? heeee..... tulah jangan jawab membitchy lagi yer... heeeeee....

    ReplyDelete
    Replies
    1. NP:

      kang MP buat satu entry for terms & definitions yer.:-) semoga ia akan meredakan kebuntuan NP.:P Operation tu ialah macam dispatch centre.

      Ye...bitchy tak bertempat macam gitu la...lol.

      x

      Delete
    2. Hahaa..

      Mak Piah seorang yg rajin kerja.pekerja berdedikasi.. cewahhh
      Sama kes ngan kawan kami gak kat sini,
      sampai hari ni kalau depa tunjuk roaster kat cik Yong sampai sudah pening nak faham.
      Depa pun kekdg fenin mcm Mak Piah gak.

      ps: Kat Bahrain tak de Ikea..sob sob sob

      Delete
  4. org rajin saja yg trsilap pi krja..he he.saya pun besa.pi sekolah extra class, tengok gate tutup.rupa2nya it was Sunday..

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. cacah:

      adoi kali 2 bagi MP yang benggong nih.

      x

      Delete
  6. MP,
    haiyo sudah rugi itu beauty sleep..ishh ishh ishh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blu:
      I was dragging myself out of bed.. uwaaaa.

      x

      Delete
  7. Yeay!!! Awak sangat pandai MP... so balik sambung tido la apa lagikkk?

    ReplyDelete
    Replies
    1. FA:

      hahahah awakkkkkkkk!!

      Terus gi IKEA belpes. Balik melengko dalam selimut balik.

      x

      Delete
  8. hihihi. piah macam maikel j fok lak ek? ada mesyin merentas masa gittew.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tijah:

      impak maksima! yang bestnya ada hati nak bitchykan orang lak tu...lol. Pas tu padan muka.

      x

      Delete
  9. mueheheh..salah date yer...okehh IKEA tu..kerrlassszz!

    ReplyDelete

You are responsible for your comment(s)