Pages

Tuesday, January 15, 2013

 LISTEN LISTEN LISTEN.

saya teringat.
kalau kita melihat sesuatu yang tidak betul, tapi tidak berbuat apa, kita sama sahaja dengan si pelaku itu. tapi saya tidak berada di dewan itu. saya tidak tahu apakah tindakan saya kalau saya di situ. apakah saya akan bungkam juga seperti mereka?senang saya cakap, mudah saya mengatakan kerana saya tidak berada di tempat kejadian.
kebanyakan kalinya bila direnung kembali kita rasa..I shud have done that...shud have done this..

tidak semua tapi yang bertepuk amai amai?
*sigh*

10 comments:

  1. kejadian tu dah jdi penomena di Malaysia now.evrybody is talking about it..satu yg kita boleh buat renungan ialah,apa majlis pun sekarang ni akan di youtubekan, and made open to public, so brhati-hatila bila berkata2, semua mata tengok kita..

    ReplyDelete
    Replies
    1. IM:

      yang bercakap benar dan benar tidak perlu risau. dan begitu juga sebaliknya.

      x

      Delete
  2. emm apa kes ni?
    mmg selalu jugak rasa 'kalau aku la...begitu begini itu ini' tp bila kita kat dalam kasut tu..kita pun x tahu nak buat apa.

    eh MP paham ke apa maksud saya ni?huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Irfa:

      Paham Irfa. Saya leh imagine awak cam ada angguk angguk sikit masa tanya tu pun. Hiks.

      x

      Delete
  3. memang kita tak duduk situ kita tak tahu apa yang berlaku dan tak boleh nak cakap apa2 pun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. NP:
      tapi kita boleh nengok di Youtube.
      hiks.

      x

      Delete
    2. bila malam bulan mengambangJanuary 16, 2013 at 6:40 AM

      ada mata melihat, ada telinga mendengar, ada mulut berkata2, maka gunakanlah dengan penuh hikmah dan kebijaksanaan, jangan sampai takbur, jangan pula tidak bersyukur,,, kadang2 bercakap untuk menunjukkan kecerdikan, malangnya ia menampakkan ke'budus'an.... hakhakhak...

      oh my lovely mak piah... :)

      Delete
  4. kalau tengok sekali lalu memang budak tu nampak hebat sangat, tapi kalau tengok berkali-kali listen (6x) ni memang budak tu membuduskan diri sendiri..

    ReplyDelete

You are responsible for your comment(s)